Eerder deze maand kondigde het Amerikaanse AMP aan dat ze opnieuw een SUV van zijn verbrandingsmotor zouden ontdoen om de auto volledig te elektrificeren. Het bleef destijds een geheim op basis van welke SUV deze EV zou worden gebouwd. Het enige dat werd losgelaten was dat het een “volledig Amerikaans voertuig” zou zijn.

Het wordt dus een Grand Cherokee. Gezien de overname van Chrysler -en dus ook Jeep- door Fiat zou men vraagtekens kunnen zetten aan de mate waarin deze auto’s nog als “volledig Amerikaans” bestempeld kan worden. Toch is het de belevingswereld van veel Amerikanen nog een product van eigen bodem. Op de NAIAS te Detroit zal AMP meer details onthullen. Wel heeft de CEO van AMP al laten weten dat de auto een actieradius van maximaal 160 km meekrijgt.

In het verleden hebben ze al eens een EV-versie van de Mercedes ML gemaakt. Deze heeft een topsnelheid van 160 km/u en sprint in minder dan 10 seconden naar de honderd km/u. Ook werd de Chevrolet Equinox door AMP al eens omgetoverd tot EV.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.