De vernieuwde VW Caddy op aardgas is nog zuiniger
Het compacte bestelautootje springt nu nog spaarzamer met aard- of groengas om.

De Caddy EcoFuel met 1.4 TGI rijdt zowel op CNG (Compressed Natural Gas) als op Groengas dat een biologische herkomst heeft. Daarmee lijken de mogelijkheden wat beperkt, maar de 1.4 draait gelukkig ook gewoon op benzine. Ten opzichte van de vorige EcoFuel versie werd de Caddy 25% krachtiger en 28% zuiniger. Tel daarbij op dat aardgas bijna de helft goedkoper is dan benzine en je begrijpt dat deze auto een interessante keuze is.

Bovendien komt de Caddy in aanmerking voor regionale subsidies én voor de MIA investeringsaftrek. Overigens levert het blokje 110 pk, die via een ‘bak met zes versnellingen hun weg naar de voorwielen vinden. Daarnaast krijgt de Caddy een start/stop-systeem en KERS. Het verbruik op aardgas komt ongeveer uit op 1:25 bij een uitstoot van 112 g/km. Bij gebruik van Nederlands L-gas ligt het verbruik ongeveer 15% hoger.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hopelijk heeft VW het roestprobleem met die gas houders nu opgelost, volgens AutoBild kan dat zeer dure reparaties geven aangezien de auto om veiligheidsredenen niet meer door de keuring komt…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.