Volvo V60 Polestar
Een overbemeten benzinemotor is niet langer het summum bij Volvo.

Polestar is het performance-label van Volvo. Het dankt zijn roem aan felblauwe V60’s en S60’s met behoorlijk wat vermogen en koppel. Het bedrijf doet ook aan tuning van de V60 D6 Twin Engine en levert daarmee de ideale auto voor de permanent opgejaagde zakelijke rijder. Eco is daarbij niet de eerste associatie, maar toch is de toekomst van Polestar elektrisch.

Volvo heeft bekend gemaakt dat Polestar niet langer een label is. Het wordt een apart merk, waarbij uitsluitend (deels) elektrische auto’s verkrijgbaar zullen zijn. Daar werd afgelopen jaar al op voorgesorteerd. Dat is niet geheel onlogisch. De snelste Volvo’s hebben nu de T8 Twin Engine-aandrijflijn. Die zijn niet direct sportief, maar hebben wel een elektromotor en een benzinemotor met een gecombineerd vermogen van 299 kW (407 pk) en 640 Nm aan koppel.

Er is een vast geloof in de groei van de markt voor high performance electrified cars. Het merk dat recentelijk de dieselmotor afzwoer komt bovendien met volledig elektrische auto’s. Ook bij die laatste categorie is gebaat bij een krachtig voorkomen en tegen ruim voldoende vermogen kan niemand bezwaar hebben.

Foto: Volvo V60 Polestar door @huibhaslanciadelta op Autojunk.nl.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.