De introductie van de elektrische Tesla Model S door Athlon Car Lease richting haar klanten bleek naar eigen zeggen een schot in de roos. Tientallen CEO’s tekenden zich op zowel het Elektrisch Vervoer Centrum te Rotterdam als in de RAI te Amsterdam direct in voor de auto en willen de Tesla bij Athlon Car Lease gaan leasen via het Tesla Mutiple Cycle Leaseprogramma.

Boven verwachting
Program Manager Sustainability & Mobility van Athlon Car Lease International, Kenan Aksular: “We hadden wel verwacht dat de volledig elektrische Tesla Model S zou aanslaan, maar dat het deze vormen aan zou nemen, dat is boven verwachting. Mooi om te merken dat steeds meer mensen inzien dat elektrisch rijden de toekomst is en zeker niet suf, saai of onhandig hoeft te zijn.”
Athlon Car Lease en Tesla Motors maakten tijdens de afgelopen Autosalon Geneve de samenwerking bekend waarin Athlon in 7 Europese landen de Tesla Model S gaat leasen. Tevens heeft Athlon Car Lease 150 van de Tesla Model S gereserveerd om zo vroegtijdige leveringen voor haar klanten zeker te stellen. Op dit moment heeft Athlon Car Lease 800 elektrische auto’s in contract waarvan er 400 reeds bij klanten rijden.

One stop shop
Aksular meldde tijdens de introductie dat de samenwerking met Tesla op meerdere niveaus plaatsvindt. Via het Multiple Cycle Lease program werken de twee bedrijven samen om eindgebruikers meer flexibiliteit te geven door kortere looptijden aan te bieden. Ook het nieuwe initiatief genaamd de CEO Pool sloeg aan. De CEO Pool houdt een soort van autodelen in maar dan voor het hogere segment met de Tesla Model S. Dus de auto staat klaar bij het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam en van daaruit kunnen 3 CEO’s over 1 Tesla Model S beschikken. Er zijn in totaal 10 auto’s gereserveerd voor de CEO Pool. Hiervoor worden 10 van de allereerste Tesla’s Model S gealloceerd.

De CEO Pool is tevens de aftrap van een uniek netwerk van CEO’s. Voor het eerst is er nu een CEO netwerk opgericht rondom een elektrische auto namelijk de Tesla Model S. Het is de bedoeling dat er voor deze CEO’s ook aparte activiteiten worden georganiseerd.
De EV propositie maakt deel uit van het Duurzaam Mobiliteitsplan van Athlon Car Lease waarin de leasemaatschappij aangeeft de stap te maken van auto-aanbieder naar een aanbieder van mobiliteitsdiensten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik hoop de mijne (P178) toch eerder te hebben dan Athlon! Wel goed nieuws, meer EV’s op de Nederlandse wegen!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.