Een onalledaagse materiaalkeuze, om de truck zo stevig als maar mogeljk is te laten zijn.

De Tesla Cybertruck spreekt tot de verbeelding. Een ogenschijnlijk zeer eenvoudige pick up, bonkig, hoekig en zeer stevig. Dat laatste met dank aan de materiaalkeuze.

Het idee is dat de Tesla Cybertruck beschikt over een zeer stevig exoskelet. Niet om deze super-ev menselijke eigenschappen toe te bedelen, maar omdat een uitwendig skelet voor de meeste stevigheid zorgt. Er wordt dus niet gewerkt met een traditionele carrosserie dat op een los chassis wordt gemonteerd. De ruiten zijn van gewapend glas (dat aardig onbreekbaar zou moeten zijn).

Voor de Cybertruck wordt hetzelfde materiaal gebruikt als voor de SpaceX-raketten. Er wordt gezocht naar een variatie op een bestaande metaallegering. Het uitgangspunt is 340L. Een austenitische soort roestvast staal, met minimaal 18 % chromium en 8 % nikkel. Ook wordt een zeer bescheiden hoeveelheid carbon gebruikt. Klinkt indrukwekkend, schijnt het beste te zijn wat de markt ├╝berhaupt biedt.

Naar verwachting is de Tesla Cybertruck vanaf eind 2021 officieel verkrijgbaar, net als de Tesla Semi overigens. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.