De Solar Impulse 2 is begonnen aan de laatste etappe
Het elektrische vliegtuig heeft z’n rondje aarde er bijna opzitten, maar niet voordat de laatste én lastigste horde moet worden genomen.

Afgelopen nacht is de Solar Impulse 2 opgestegen vanuit de Egyptische hoofdstad Caïro. Vanaf die plek begint het zonnevliegtuig aan de allerlaatste etappe richting de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten: Abu Dhabi. Helaas voor het team wegen de laatste loodjes mogelijk ook het zwaarst, want het vliegtuig krijgt nog een paar stevige uitdagingen voor z’n kiezen.

Vanwege de hitte en de droogte in het Midden-Oosten (momenteel bereikt het kwik aldaar recordhoogtes) krijgt het toestel te maken met veel opstijgende lucht. Bovendien zijn er diverse no-flyzones in het gebied, die het uitstippelen van de route niet vergemakkelijken.

De reis van de Solar Impulse 2 is nu bijna twee jaar aan de gang. Alles bij elkaar heeft het toestel na voltooiing van de laatste etappe een reis van 35.000 km achter de rug. Het vliegtuig weegt slechts 1.600 kilo en is 22 meter lang. Voor de energiewinning zorgen maar liefst 17.000 zonnecellen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.