Rimac Concept One
Van de uiteindelijke wegversie moeten 88 exemplaren worden geproduceerd. Kleine kans dus dat je er ooit één zult zien, laat staan erin kunt rijden. Gelukkig biedt de spelcomputer uitkomst.

De elektrische Rimac Concept_One is uitgerust met maar liefst 1.088 pk en een koppel van 1.600 Nm. Als we de geruchten moeten geloven komt er een prijskaartje van € 742.000 aan te hangen. Inderdaad, da’s niet voor de poes.

Wie toch wil weten hoe het voelt om in de bizarre auto een rondje te maken zonder daar een fortuin aan stuk te hoeven slaan, kan binnenkort aan de slag op de PS4. De Concept_One komt namelijk naar de game Driveclub, zodat gamers kunnen ervaren hoe het is om van o naar 100 km/u te schieten in minder dan drie tellen. De topsnelheid ligt iets boven de 300 km/u.

Naast de Concept_One verzorgde Rimac ook het elektrische gedeelte van de Koenigsegg Regera. Ook bemoeien de Kroaten zich met de Formule E. In die elektrische raceklasse is de Concept_One de race director. Bovendien hebben de Kroaten eerder al een elektrische crossfiets gepresenteerd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.