Renault ZOE e-Sport
Als we het met z’n allen maar graag genoeg willen.

De Renault ZOE e-Sport was tegelijk een aangename en hoogst welkome verschijning op de laatste Salon van Genève. Een compacte auto, met 340 kW (463 pk) en een koppel van 640 Nm. Met bovendien een realistisch rijbereik van 300 km en een aangenaam sportief uiterlijk. En dat allemaal van een erkend fabrikant van een reeks sportieve hot hatches. Laat maar komen.

De Renault ZOE e-Sport zou zomaar eens een ZOE RS kunnen worden. Renault Sport onderzoekt de mogelijkheden. “We denken na over het maken van een ZOE RS, maar dat is een aardige klus die de nodige tijd zal kosten. Wel zijn de batterijprestaties [de afgelopen jaren] verbeterd, zodat het uitvoerbaar is. Dat was enkele jaren terug zeker niet het geval. Dus de verkenningen zijn begonnen”, aldus Renault Sport directeur Patrice Ratti.

De Clio RS kan als basis dienen, zowel het Renault Sport-chassis als de aanpassingen van de stuurinrichting kunnen gebruikt worden voor de ZOE. De grootste uitdaging is om van de ZOE RS een auto te maken die ook daadwerkelijk goed rijdt; ondanks het gewicht van het accupakket moet de agiliteit op orde zijn. Daarbij moet er ook probleemloos op vol vermogen gereden kunnen worden. Met het prototype kon dat niet langer dan vijftien minuten.

Als die komt, dan zou de Renault ZOE RS voor 2020 moeten worden geïntroduceerd. De geruchtenmolen draait alweer even, eerder kwam namelijk dit bericht langs op Autoblog. Naar wij vrezen is niemand nog een ingepakte Renault ZOE RS tegengekomen, maar we blijven hopen op een goede afloop.

Foto: Autoblog


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.