De Qugo is een innovatief elektrisch eenpersoons vervoermiddel, al noemt de maker het ook wel een personal mobility device. Deze driewieler wordt op de markt gebracht door het Hilversumse bedrijf Qugo Europe BV, dat zich al mag verheugen op marktvraag uit de hele wereld.

De Qugo is compact en beschikt over drie wielen. Dit maakt hem stabieler dan vergelijkbare alternatieven met twee wielen. Een ingenieuze kantelmechaniek zorgt voor een dynamisch rijgedrag: door je knie in de binnenbocht wat meer te buigen, draait de Qugo vanzelf mee, net als bij skiën. Hierdoor is hij bijzonder wendbaar én erg leuk om op te rijden. Bovendien heeft de Qugo een officieel Europees certificaat en is hij in heel Europa op de openbare weg toegelaten: filmpje!

Het frame is van aluminium, waardoor het totale gewicht van de inklapbare Qugo slechts 34 kilo is. De oplaadtijd van de accu is 3 à 4 uur, met een volle accu heeft de Qugo een actieradius van 25 kilometer. De adviesprijs voor deze elektrische driewieler is 2500,- euro.

De Qugo wordt volledig in Nederland geproduceerd: Qugo Europe BV is verantwoordelijk voor zowel de productie als de distributie. Voor de financiering van de productie heeft Qugo Europe succesvol gebruik gemaakt van crowdfunding via Oneplanetcrowd, dé Nederlandse crowdfunding-organisatie voor duurzame projecten. Via dit platform kunnen zowel particulieren als ondernemers investeren in de vorm van een converteerbare lening. Dit is al mogelijk vanaf 250 euro. Op deze manier brachten 67 investeerders in minder dan 10 weken het doelbedrag van 100.000 euro bij elkaar. Leon Vergunst, oprichter van Qugo Europe BV: “Het is geweldig leuk om te ervaren hoe je in ons land – samen met een groep mensen die geloven in je product – innovatie mogelijk kan maken. Crowdfunding vult precies het gat dat de traditionele financieringsinstanties de afgelopen jaren hebben laten ontstaan.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Stabieler, flink goedkoper en leuker te rijden dan een Segway? Dit kon wel eens een topper zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.