Deze creatie is afkomstig van het Duitse PG en omgedoopt tot ‘Elektrus’. Zoals de naam al doet vermoeden is er geen benzine- of dieselmotor terug te vinden in de open tweezitter. Ook de carrosserielijnen verhullen niet dat hier duidelijk met Lotus-techniek is gewerkt.

Net als de Tesla Roadster staat de Elektrus op hetzelfde onderstel als de Elise. De buitenkant is een mix van koolstofvezel en kunststof, waardoor het gewicht met 907 kilogram zeer netjes is te noemen. De range van deze nieuweling zou uitkomen op 345 kilometer, terwijl de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Van nul naar 100 km/u sprinten moet in deze set-up met 270 pk binnen de drie seconden kunnen.

De voorkant lijkt duidelijk iets weg te hebben van een Maserati-grille. Denk overigens niet dat dit een EV wordt die men niet hoort aankomen. PG zorgt ervoor dat de Elektrus wordt uitgerust met een ge├źnsceneerd motorgeluid, waarbij gekozen kan worden uit een reguliere V8 of het snerpende F1-geluid.

De prijs van de PG Elektrus is met 285.600 euro wel aan de forse kant. Dat is zo’n 1.8 ton in euro’s meer dan de Tesla Roadster, die overigens nog steeds nieuw te koop is ondanks zijn productiestop. PG hoopt om in totaal 667 eexemplaren van de Elektrus te vervaardigen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.