De onthulling van de Model X was alleen op uitnodiging te bezoeken, maar gelukkig waren er genoeg camera’s aanwezig vom het event op video te zetten. hierdoor kunnen we zien hoe Elon Musk zijn product aanprijst op een manier die sterk doet denken aan de befaamde Apple-events van wijlen Steve Jobs.

Het event begint met een voorwoord en een opsomming van Tesla’s geschiedenis. Die is tamelijk kort, dus komt Musk al snel aan bij de Model S. Hierbij maakt hij een bruggetje naar minivans en SUV’s, die hij kort gezegd lelijk en onpraktisch vindt. De Model X moet dat probleem verhelpen. Uiteraard wordt de elektrische crossover met applaus ontvangen als deze geruisloos het podium op rijdt, en het handengeklap gaat door als de Falcon Wing-deuren worden geopend: vleugeldeuren die op meerdere punten scharnieren en zonder veel ruimte in te nemen naar boven klappen.

Elon Musk laat zien wat Tesla’s plannen zijn met ‘Dual Motor AWD’, zowel vóór als achter een elektromotor, en geeft op een bepaald moment aan dat de Performance-versie van de Model X sneller naar de 60 mph (96 km/u) accelereert dan een Porsche 911. De live foto’s van het evenement staan bij Autoblog.nl.De site Gigaom kreeg de kans Elon Musk te interviewen over de Model X. Ook mocht de presentatrice een stukje meeliften in het rijdende prototype van de Model X. Bekijk die video HIER.

Eind 2013 zal de Model X in productie gaan, en datzelfde jaar zullen de eerste exemplaren worden uitgeleverd. In 2014 zal de verkoop van de Model X pas echt beginnen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.