Het was de bedoeling dat de productie van de SP:01 begin deze maand zou beginnen, maar dit moet noodgedwongen worden opgeschoven naar een later tijdstip.

Het had allemaal zo mooi kunnen zijn. Na 70 jaar afwezigheid maakt de fabrikant van elektrische auto’s een terugkeer met een prachtige sportwagen. De SP:01 is gebaseerd op de Lotus Exige en lijkt daarom ook erg veel op de Tesla Roadster. Voortborduren op het succes van Tesla mag een grote kans van slagen te hebben, maar dan moet alles wel meezitten.

Helaas moet Detroit Electric nog wachten op een huur- of koopcontract voor een fabriek in Plymouth, Michigan waar zij de auto’s willen gaan bouwen. Ze proberen een overeenkomst te sluiten, maar doordat er nog veel onzekerheid is, wordt er nu overlegd met andere partijen.

Het is onduidelijk wanneer de productie van de SP:01 op gang zal komen en de 2.500 stuks per jaar werkelijkheid wordt. Detroit News ziet het somber in voor de fabrikant en verwacht dat hun lot de komende weken zal worden bepaald. Het wordt erop of eronder.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.