Het Solar Team Twente heeft afgelopen week haar nieuwe zonneauto onthuld. De nieuwe zonne-auto is genaamd “The Red Engine” en is door een team van zestien studenten gemaakt. The Red Engine heeft vier wielen, dit in tegenstelling tot de vorige auto (een driewieler).

De World Solar Challenge wordt jaarlijks georganiseerd, waarbij auto’s in verschillende klasses zo snel mogelijk 3.000 kilometer tussen het Australische Darwin en Adelaide afleggen. Daarbij mag alleen zonneenergie gebruikt worden. De race vindt dit jaar plaats in oktober.

The Red Engine is 4,5 meter lang, 1,7 meter breed en 1,2 meter hoog. Dankzij veelvuldig gebruik van koolstofvezel heeft de “auto” een gewicht van slechts 139 kilo. In de wielen zitten elektromotoren, die door de zonnepanelen van energie worden voorzien.

Het Solar Team Twente dingt mee in de Challenger-categorie: de auto’s moeten een passagier kunnen vervoeren en op vier wielen in plaats van drie rijden. Bovendien moeten de zonneauto’s overeenkomstige specificaties met personenauto’s hebben, zoals wat de hoofdruimte, het blikveld, zichtbaarheid van de verlichting en remweg hebben.

Het kersverse koningspaar, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, mochten tijdens hun bezoek aan de provincie Overijssel de zonneauto officieel onthullen:


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.