Renault Zoe
De actieradius is nu 400 kilometer (NEDC) en dat neemt voor de zakelijke veelrijder een belangrijke drempel weg om nu écht te kiezen voor een 100% elektrische auto.

De Renault ZOE heeft een nieuwe batterij aan boord met een capaciteit van 41 kWh. Dat is bijna een verdubbeling in vergelijking met zijn voorganger. Het resulteert in een NEDC-bereik van maar liefst 400 kilometer. Bij een openbaar laadpunt kan in 30 minuten 80 km rijbereik worden ‘getankt’ afhankelijk van het vermogen van het laadpunt. De ZOE is tevens te voorzien van de Quickcharge Q90-motor voor gebruik van snellaadstations langs snelwegen. Laadpunten zoeken doe je met behulp van het R-LINK navigatiesysteem. Deze service geeft informatie over de real-time beschikbaarheid van elk laadpunt, het type laadpunt en of dat geschikt is voor de auto. De bestuurder kan bovendien een laadpunt selecteren op basis van laadsnelheid. Het is tevens mogelijk om met behulp van de smartphone of tablet een laadstation te zoeken en prijzen te vergelijken, zonder dat de bestuurder zich moet aanmelden bij een netwerk.

Ander voordeel is natuurlijk de lage bijtelling, want alleen 100% elektrische auto’s zoals de Renault ZOE profiteren van slechts 4% bijtelling. Wat dat betreft is de nieuwe Renault ZOE momenteel de aantrekkelijkste elektrische auto op de markt. En ja, hij is per direct te bestellen. Meer weten? Check renault.nl/zoe.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als straks de Opel Ampera E er is met nog meer bereik en betere prestaties dan vraag ik me af wie de Zoe nog gaat kopen, of de prijs moet drastisch naar beneden.

@kobus1967: na de overname van Opel is niks zeker meer…

@autoblogger: ach dan komt er een peugeot badge op , ook goed😆

Als je niet bij een snellader laadt, is de laadtijd bij de Opel buitengewoon lang. Een Zoé laadt bijna 3 keer zo snel thuis op dan de Ampera-E. Dat betekent in de praktijk een veel groter gebruiksgemak.

@Koos: mits je thuis aansluiting groot genoeg is, maar dat zijn wel dingen die ik mee weeg bij de aanschaf.
Dank voor de tip.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.