MINI kom met een nieuwe generatie Countryman. Het uiterlijk is licht gewijzigd; het grote nieuws zit onderhuids. Dankzij MINIMALISM-technologie zijn de prestaties en het verbruik geoptimaliseerd. Dat resulteert in een tot 15 g/km lagere CO2 uitstoot.

De MINI Countryman heeft een flexibel in te delen interieur. Dankzij de optionele MINI ALL4 vierwielaandrijving is hij handig voor mensen en gezinnen met een actieve levensstijl. De grootste verschillen met de vorige versie zijn de nieuwe MINI grille, zwarte wielkastranden, dorpelverbreding en kunststoffen bescherming onder de voor- en achterbumper. Daarmee zijn de versies met MINI ALL 4 vierwielaandrijving in ieder geval direct te herkennen. Deze ALL4 look is nu overigens ook als optie beschikbaar voor de voorwielaangedreven versies van de MINI Countryman. MINI introduceert ook een serie nieuwe lichtmetalen wielen en frisse lakkleuren: Jungle Green metallic, Midnight Grey metallic en Starlight Blue metallic. Bovendien kun je voor het eerst een MINI af-fabriek bestellen met de kenmerkende sierlijsten rondom de lichtunits in Piano Black.

De MINI Countryman wordt geleverd met een verstelbare, verschuifbare en gedeeld neerklapbare achterbank (40:20:40) met plaats voor drie personen. De leuning van de achterbank is verstelbaar en de bank is in zijn geheel over een afstand van 13 centimeter in lengterichting te verschuiven voor meer beenruimte of juist meer bagageruimte. De inhoud van de bagageruimte is variabel van 350 tot 1.170 liter. Het interieur is verder verfijnd, onder meer door een verbeterde geluiddemping en door premium designdetails, zoals zwarte wijzers voor de snelheidsmeter en de toerenteller en met chroom afgewerkte knoppen voor ventilatie en verwarming.

Minder verbruik, betere prestaties.
Alle motoren van de MINI Countryman beantwoorden nu aan de Euro 6-emissienorm. Er is keuze uit 1,6-liter viercilinder benzineversies en 1,6- en 2,0-liter dieselversies. Dankzij de CO2-emissie van slechts 111 g/km (verbruik gemiddeld 4,2 l/100 km) vallen de MINI One D Countryman en MINI Cooper D Countryman hiermee in de 20% bijtellingscategorie. De MINI Countryman wordt speciaal in Nederland standaard geleverd met vijf zitplaatsen.

De benzinekrachtbron van de MINI Countryman Cooper S levert zelfs 5 kW meer vermogen en komt daarmee op 140 kW (190 pk). De topvermogens van de andere benzineversies en de dieselversies zijn gelijk gebleven, maar deze varianten scoren wel een gunstiger brandstofverbruik en CO2-emissie dan voorheen. De MINI Countryman One D en de Cooper D komen door hun uitstoot van 111 g/km zelfs in aanmerking voor 20% bijtelling, waardoor de MINI Countryman voor zakelijke rijders nog aantrekkelijker wordt. De MINI Countryman Cooper D levert dankzij zijn koppelrijke dieselmotor aardige prestaties, zoals een acceleratie van 0 tot 100 km/uur in 10,9 seconden en een topsnelheid van 186 km/u bij een gemiddeld verbruik van 4,2 l/100 km.

De auto staat juli 2014 bij de dealers.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.