Jaguar i-type
Panasonic Jaguar Racing presenteerde vandaag in het Design Museum in Londen de gloednieuwe Jaguar I-TYPE 3 Formule E-racer.

Deze volledig elektrische racer komt in actie tijdens het nieuwe seizoen van het ABB FIA Formula E Championship. De Braziliaan Nelson Piquet Jr en de Nieuw-Zeelander Mitch Evans zijn ook komend seizoen de vaste rijders. De Nederlander Ho-Pin Tung is als vanouds de reservecoureur.

Mede dankzij de inspanningen van Piquet Jr en Evans beleefde het Britse Panasonic Jaguar Racing in 2017-2018 zijn beste seizoen ooit. Het aantal punten was ten opzichte van seizoen drie meer dan vier keer zo groot. De competitie belooft komend seizoen nog spannender te worden met de komst van een elfde team tijdens de openingsrace in Ad Diriyah (Saudi Arabië) op 15 december. Jaguar wil komend seizoen een van de leidende teams zijn, met regelmatige podiumfinishes.

Jaguar i-type

Panasonic Jaguar Racing introduceert voor het nieuwe seizoen de Jaguar I-TYPE 3: een racer die ten opzichte van de I-TYPE 2 op diverse fronten is verbeterd. De aandrijflijn is volledig in eigen huis ontwikkeld, waarmee het team zijn missie ‘Race to Innovate’ verder vormgeeft. Zaken als de Motor Generator Unit (MGU), siliconen carbide module omvormer, transmissie, wielophanging, Motor Control Unit (MCU), nieuwe regelsoftware voor de aandrijflijn en het koelsysteem zijn allemaal op maat ontwikkeld. De geavanceerde MGU haalt meer dan 30.000 toeren per minuut: meer dan het dubbele toerental ten opzichte van een hedendaagse Formule 1-auto. Daarmee sprint de Jaguar I-TYPE 3 in slechts 2,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur.

Jaguar i-type

De nieuwe aandrijflijn is qua gewicht vergelijkbaar met die van de I-TYPE 2, maar is wel 25 procent efficiënter. Het piekvermogen bedraagt tot 250 kW (335 pk). De Jaguar I-TYPE 3 is voorzien van meer dan achthonderd nieuwe onderdelen in vergelijking met de I-TYPE 2. In de afgelopen twee seizoenen heeft Panasonic Jaguar Racing meer dan duizend nieuwe onderdelen geïnstalleerd.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.