i8
De driecilinder hybride sportwagen van BMW is er nu ook zonder dak.

BMW heeft het gamma van de i8 verder uitgebreid. Het dak is eraf gegaan bij de futuristische sportauto. De nieuwe BMW i8 Roadster brengt tevens een aantal vernieuwingen met zich mee. Zo heeft BMW-i de coupé van een update voorzien.

De capaciteit van de afzonderlijke cellen van de lithium-ion-batterij is gestegen van 20 naar 34 Ah en de totale opslagcapaciteit van 7,1 naar 11,6 kWh. Het vermogen van de elektromotor is met 9 kW (12 pk) toegenomen naar een maximum van 143 pk. De driecilinder motor levert nog eens 231 pk. De hybride coupé in staat is om 55 kilometer volledig elektrisch te rijden. De Roadster kan 53 kilometer ver komen. Er kan geheel elektrisch gereden worden tot een snelheid van 120 km/u met de eDrive knop.

De Duitse autofabrikant koos voor een stoffen kap bij de i8 Roadster. De dakloze i8 weegt 60 kg meer in vergelijking met zijn dichte broer. Verder is de Roadster onder meer te herkennen aan speciale badges op de auto. Tot en met een snelheid van 50 km/u kan het dak worden geopend of gesloten. De operatie duurt zo’n 15 seconden. De softtop vouwt zich op in een verticale positie, waardoor achter de stoelen nog zo’n 100 liter extra opbergruimte is ontstaan.

De wereldpremière van de BMW i8 Roadster vindt plaats op de Los Angeles Auto Show. De marktintroductie is in mei 2018. Meer foto’s van beide auto’s check je op Autoblog.nl


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.