Mercedes C-klasse plugin hybride
Gaat Mercedes vaart maken met zijn elektrische auto’s?

Ooit was er de Mercedes B-klasse Electric Drive. Deze haast vergeten auto had een kolossaal nadeel, snelladen was niet mogelijk. De nieuwe elektrische auto van het merk is de Mercedes EQC en naar nu blijkt komt er ook een compactere elektrische auto, de EQB. Dat is eveneens een suv. Laatstgenoemde is afgeleid van de Mercedes-Benz GLB, een zeer salonfähige crossover die een onverzettelijk uiterlijk weet te paren aan compacte buitenmaten. Wat wil een mens nog meer.

De Mercedes GLB wordt in september gepresenteerd op de Frankfurt Motor Show. Dan is het wel nog wachten tot het jaar 2021 op de EQB. De EQB heeft de beschikking over twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras. Insiders schatten in dat de auto een accupakket krijgt met een capaciteit van minstens 60 kWh, daarbij hoort een rijbereik van 500 kilometer. Vergeleken met de GLB is de EQB aerodynamischer, de cw-waarde moet uitkomen op 0,30.

Meer volledig elektrische modellen zullen volgen, een heus offensief is gaande. Ook de Mercedes S-klasse zal de beschikking krijgen over een eenentwintigste-eeuwse aandrijflijn.

Beeld: C-klasse plugin hybride, een deels elektrische Mercedes van de huidige generatie


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

60 Kwh en dan 500 km bereik, droom lekker verder.

500 km met 60 kWh accu: forget it.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.