Volledig elektrische auto’s krijgen bij Mercedes de nodige prioriteit.

De eerstvolgende Mercedes-Benz S-klasse komt er als volledig elektrische uitvoering, iets dat in het segment van luxe limousines aardig gangbaar lijkt te worden. Het gaat om de Mercedes-Benz EQS. We kunnen in ieder geval één feitje over die auto brengen. Het rijbereik is 700 kilometer (volgens de WLTP-norm), het kan dus haast niet anders of het accupakket heeft een capaciteit van meer dan 100 kWh.

De Mercedes-Benz EQS is momenteel slechts gecamoufleerd te zien. De laatste fase van de ontwikkeling is ingegaan. Met de ev is al 2 miljoen kilometer afgelegd. Op hoge snelheid, in bar koude omstandigheden en tijdens grote hitte. Hoe de auto eruit komt te zien laat concept Mercedes-Benz Vision EQS zien. Er wordt een – ongetwijfeld modieuze – coupéachtige vorm in het vooruitzicht gesteld. Door een gunstige stroomlijn kan de luchtweerstand aangenaam laag blijven, wat het verbruik beperkt.

Er zijn echter nog meer modellen op komst, daaronder veel suv’s; de EQS en EQE zijn er zowel als sedan en suv. De EQB en EQA zijn suv’s. De laatste letter is steeds een verwijzing naar de wagengrootte, EQ is de aanduiding voor elektrische aandrijving. Voor elk wat wils, bij Mercedes.

Nu maar hopen dat de auto’s goede verkoopcijfers zullen scoren. Want de Mercedes-Benz EQC mag niet direct een verkoopsucces worden genoemd. De Mercedes-Benz EQA wordt nog dit jaar in productie genomen, de overige modellen kunnen in 2021 worden verwacht.

Beeld: testen van nieuwe EQ-modellen van Mercedes-Benz


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.