London Cab TX5
Het ding mag dan Britser dan Brits zijn, ook in ons land moet het een bekende verschijning worden.

De London cab TX5 is elektrisch. Niet volledig elektrisch, maar voorzien van een elektromotor met range extender. Zo kunnen alle mogelijke bestemmingen probleemloos worden gehaald. Dat zou in Nederland wel eens een succesverhaal kunnen worden, want ook in ons land is de taxi steeds vaker elektrisch. Dat heeft geleid tot een export deal van de London EV Company (LEVC) en de Rotterdamse Mobiliteitscentrale (RMC). London EV Company is inmiddels de naam van de producent van de taxi’s, die zijn ontwikkeld in samenwerking met Geely.

De Rotterdamse Mobiliteitscentrale schaft 225 London cabs aan, die begin 2018 zullen worden geleverd. De meeste taxi’s blijven eigendom van RMC. Een klein deel belandt bij chauffeurs middels een leaseconstructie, ook zullen enkele taxi’s worden verkocht. RMC biedt contractvervoer aan in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam; het bedrijf is verantwoordelijk voor het vervoer van ouderen en gehandicapten.

LEVC heeft 80 % van de Londense taximarkt in handen, maar zoekt in Europa naar nieuwe markten om taxi’s te verkopen. Al met al is het afwachten of de London cab nu de definitieve Brexit nadert, een bekende verschijning gaat worden op de Europese wegen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.