Karma Revero uit de configurator
De Fisker Karma is niet meer, leve de Karma Revero. De productie gaat nog deze maand van start.

Vorig jaar was de aankondiging al, maar inmiddels is de Karma toch echt terug van (te lang) weggeweest. Karma Automotive is eigendom van het Chinese Wanxiang en deze partij is vastberaden om de Karma weer tot een succes te maken. De auto ziet er nog altijd verrassend hedendaags uit, de houdbaarheid van het ontwerp is nog niet verstreken.

In mei gaat de productie van start. Dat gaat samen met tv-spots, die werden uitgezonden rond het US Polo Championship, en een car configurator die het iedereen mogelijk maakt een Karma samen te stellen. Het kleurenpalet bestaat jammergenoeg vooral uit grijstinten. Donkere velgen zijn naar wens verkrijgbaar, evenals gekleurde remklauwen.

De auto heeft een accupakket van 21,4 kWh en een viercilinder van GM met een vermogen van 191 kW (260 pk). Aanvankelijk wordt de auto geproduceerd in China, later komt er een productielocatie in Californië in de Verenigde Staten.

Update: de levering van Karma’s is begonnen op vrijdag 15 mei. Dit was Delivery Day. Ofwel een ceremonie waarin het in transportvrachtwagens rijden van de Revero’s werd gadegeslagen door massaal toegestroomd fabriekspersoneel. De eerste auto’s staan nu bij de Amerikaanse dealers.

Karma Delivery Day

Afbeeldingen: een Karma Revero uit de configurator en een foto van Delivery Day


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.