GreenGT H2
Drie jaar geleden al zou de H2 meedoen aan Le Mans. Die plannen gingen helaas niet door, maar GreenGT zoekt nu wederom de publiciteit op.

Het bedrijf is namelijk van plan om op 27 juni aanstaande de GreenGT H2 te onthullen op het circuit van Paul Ricard. Aankomend weekend vindt de Franse WTCC-race plaast en de fabrikant grijpt die gelegenheid met beide handen aan om wat extra aandacht voor hun bizarre racer te genereren.

Net als alle waterstofauto’s komt er uit de uitlaat van de H2 louter water. De racewagen doet z’n ding zonder accupakket. Om nog eens extra te benadrukken dat het menens is, heeft GreenGT niemand minder dan voormalig F1-coureur Olivier Panis aangetrokken om de racer te onthullen.

We hopen uiteraard van harte dat GreenGT ditmaal met iets moois op de proppen komt. In het verleden blies het bedrijf nogal hoog van de toren, om de verwachtingen vervolgens niet echt waar te maken. De Nederlandse Forze VI doet het wat dat betreft een stukje beter. Het project van de TU Delft pakte onlangs het ronderecord voor waterstofauto’s op de Nürburgring.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.