Golf
Zo’n beetje de populairste auto van Nederland, maar dan volledige elektrisch.

Een gloednieuwe Volkswagen e-Golf is geen voordelige aanschaf. Je kunt echter een occasion aanschaffen die een stuk in waarde is verminderd. Er zijn diverse e-Golfjes te koop. Dit is de goedkoopste die we konden vinden op Autotrack.

De elektrische hatchback komt uit 2015 en kost 24.950 euro. Dat is zo’n 10 mille voordeliger in vergelijking met de nieuwsprijs. De Golf heeft 31.311 kilometer gelopen en is wit van kleur. Allerlei zaken die het leven aangenaam maken zijn aanwezig. Denk aan navigatie, maar ook stoelverwarming en parkeersensoren.

De volledige elektrische auto heeft op papier een bereik van 190 kilometer. De auto is 4,27 meter lang, 1,80 meter breed en 1,45 meter hoog. Aan de buitenkant lijkt de elektrische Volkswagen op een Golf zoals elke andere. De blauwe details, de badges en de wielen geven enkel weg dat het om een elektrische auto gaat. Je checkt de advertentie op Autotrack.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Accugrootte…??

Grappig dat zowel in dit artikel als op de Autotrack adv https://www.autotrack.nl/tweedehands/volkswagen/golf/39360470/extra-gegevens de accugrootte nog niet vermeld wordt.
Dat is best wel belangrijk… Overstappen uit de ┬┤comfortzone’ van ICE-specs naar EV-specs is natuurlijk best lastig.
Volgens de onvolprezen EV-Database op https://ev-database.nl/auto/1087/Volkswagen-e-Golf zou dat moeten zijn 32kWh. Net even grootter dan de 2015-Leaf die 30kWh heeft.
Ik vind die 24k euri best wel ad hoge kant.

Ik zou dan voor een nieuwe Hyunda Kona gaan of een Ioniq.
Beide komen met een 64 Kwh batterij later dit jaar.
Kost ongeveer 15000 euro meer maar als je het belastingvoordeel van een nieuwe auto eraf haalt, Mia 36% en de BTW, dan is het verschil ineens niet zo groot meer.
Dat is dan als je zakelijk koopt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.