In Rotterdam worden inmiddels de eerste trajecten van de EV makelaar, merk onafhankelijke adviseur voor elektrische mobiliteit, succesvol afgerond.

Onder deze trajecten zitten voornamelijk ZZP-ers, die via de gebruikelijke kanalen niet de informatie krijgen die ze verlangen. Via de EV makelaar worden deze personen van de juiste informatie voor wat betreft subsidies, laadpunten en gebruikskosten voorzien. Aansluitend worden de dealers er weer bij betrokken, die vervolgens gemakkelijker de elektrische auto kunnen verkopen. Het komt nu steeds vaker voor dat dealers de EV makelaar inzetten.

Ook bij de grotere bedrijven weet de EV makelaar stappen te zetten. Een voorbeeld hiervan is het Europees Massagoed Overslagbedrijf, ofwel EMO. Dankzij de EV makelaar worden er acht brandstofauto’s vervangen voor een elektrische Renault ZOE. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen is er binnen EMO een sterke behoefte om mobiliteit zo schoon mogelijk in te vullen. De EV makelaar heeft EMO hierbij geholpen door het vervangingspotentieel van elektrische auto’s te analyseren. Na een uitgebreide scan, een adviesrapport en een testweek met een elektrische auto bleek dat vrijwel alle poolauto’s kunnen worden vervangen door volledig elektrische auto’s.

De rol van de EV makelaar werd hier door alle betrokken partijen gewaardeerd; “Het is zeer prettig om voor deze nieuwe mobiliteitsvorm onafhankelijk geadviseerd te worden. Door het kundige advies van de EV Makelaar hebben wij de overstap durven te maken”, aldus Aad van Bodegom, wagenparkbeheerder van EMO. Ook vanuit de dealer was de reactie positief. Lieuwert den Hoedt, Manager Fleetsales bij VKV Groep:

Onze producten worden vanuit een onafhankelijke benadering meegenomen in de target van 1.000 EV’s voor de EV Makelaar. Het EV Centrum heeft onze demo auto’s tot hun beschikking en die worden intensief gebruikt om prospects te benaderen. Wij worden pas actief betrokken wanneer een offerte opgesteld moet worden, verder worden wij volledig ontzorgd.

De EV Makelaar lijkt hierdoor de onafhankelijke en ontbrekende schakel te zijn in de overstap richting elektrisch rijden voor bedrijven en ZZP-ers. Sinds kort biedt de EV Makelaar geïnteresseerden kosteloos de ‘EV Testdagen’ aan, waar men de mogelijkheid krijgt om een aantal dagen in een elektrische auto te rijden om zo voor zichzelf te bepalen of e-rijden bij ze past. Iedereen die een EV overweegt kan hier gebruik van maken en kan daarvoor vrijblijvend contact opnemen met de EV Makelaar. Via deze weg komt het doel van 1.000 EV’s in 2014 steeds dichterbij.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.