Infiniti Emerg-E, het is de naam van een gloednieuwe conceptcar die elektrisch wordt aangedreven. Het dochtermerk van Nissan zal op de Autosalon van Genève het doek van de auto trekken, maar dat was al enige tijd bekend aangezien ze steeds een klein stukje en een hapje informatie loslaten. De teasercampagne wordt nu vrolijk doorgezet, want in plaats van het model volledig te laten zien hebben ze alleen de naam onthuld.

In tegenstelling tot EV’s als de Opel Ampera c.q. Chevrolet Volt die hun range-extender in het vooronder hebben liggen, krijgt de Emerg-E een 1.2-liter benzinemotor in het midden. Dit doet het merk naar eigen zeggen om een ideale gewichtsverhouding te realiseren. Hoeveel vermogen de elektrische aandrijflijn levert is nog niet bekend. Wel is te stellen dat de Emerg-E achterwielaandrijving krijgt.

Infiniti heeft eerder geclaimt dat het een auto wordt met veel vermogen. En dat in combinatie met een geringe uitstoot. Vanaf begin maart zullen alle details van deze EV bekend worden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En die 1.2 is vast van de Micra K13.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.