BMW is niet alleen wat van plan op het gebied van elektrische stadsauto’s, ook de Motorrad-afdeling roert zich op het gebied van e-motoren. Deze Concept e laat zien wat het merk van plan is op het gebied van elektrische (motor)scooters.

BMW is zich aan het verdiepen in “Urban Mobility”. Dit jaar nog komen er twee maxi-scooters met zuinige tweecilinders op de markt, en voor de toekomst staat ook een volledig elektrische tweewieler gepland. Op de IAA Frankfurt die nu aan de gang is laten ze de stille scooter zien.

Met het oog op steden die steeds drukker worden qua verkeer en waar de luchtkwaliteit steeds meer onder druk komt te staan zien de Beierse auto- en motorenbouwers mogelijkheden genoeg voor de Concept e. Het accupakket kan dankzij een slim battery management system en het remenergie-recuperatiesysteem ervoor zorgen dat er 100 km mee kan worden afgelegd. In drie uur is de batterij weer vol en de prestaties moeten te vergelijken zijn met een 400/500cc motor.

Wanneer BMW een productieversie in de markt zal zetten is nu de grote vraag, maar dat dit niet lang meer op zich laat wachten wordt wel duidelijk uit BMW’s elektroplannen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kilometer kan ik hier mee afleggen dan?

Wel raar trouwens dat ik een nieuw scherm open als ik de foto’s ga bekijken! Dat gaat nog niet helemaal goed volgens mij….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.