Het Amerikaanse RYNO Motors denkt dat een elektrische motorfiets prima kan functioneren op één wiel. Daarom hebben ze een zelfbalancerend prototype gemaakt dat de eenwieler naar een heel nieuw level tilt.

De elektrische eenwieler van het in Portland gevestigde bedrijf kan snelheden van 40 kilometer per uur halen en zoals het er nu voor staat ligt de actieradius van het apparaatje op ongeveer 50 kilometer. De batterij aan boord wordt in 1,5 uur opgeladen en alles bij elkaar komt het gewicht uit op 38 kilogram.

In de video de RYNO gedemonstreerd en is duidelijk te zien hoe het balanceersysteem, dat te vergelijken is met een Segway, vernuftig is weggewerkt in het 25-inch wiel.

Als RYNO Motors genoeg investeerders weet te vinden komt er een productiemodel voor $3.500 op de markt, zo verklaarde CEO Chris Hoffmann onlangs.

Voor wie deze eenwieler ietwat aan de grote kant is; Elektrisch Vervoer Centrum Heemskerk (EVC) heeft onlangs de Solowheel geïntroduceerd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Grappig desig, jammer alleen dat je in de regen ook nog eens kletsnat en smerig van opspattend water word behalve van die regen zelf. Misschien nog enigzins te verhelpen met een groter spatbord.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.