Vandaag werd in Rotterdam de BMW ActiveE gepresenteerd. Een volledig elektrische 1 Serie Coupé waarvan er 30 zullen gaan rondrijden in Nederland. Deze testvloot is van grote waarde voor BMW. De techniek uit de ActiveE zal namelijk worden gebruikt in de toekomstige BMW i3.

Norbert Reithofer, CEO van BMW, overhandigde vandaag de sleutels van de eerste BMW ActiveE aan Johan van de Gronden, algemeen directeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds. Deze overhandiging vond plaats tijdens het ‘Mobility of the Future’-evenement in Rotterdam. WNF mag de auto kosteloos gaan gebruiken. De elektrische Einser heeft een elektromotor van 125 kW (170 pk) en 250 Nm koppel. Hiermee accelereert de Concept ActiveE in 4,5 seconden naar 60 km/u en doortrekken tot 100 km/u duurt 9 seconden. Na Duitsland en de Verenigde Staten is Nederland het derde land ter wereld waar klanten de elektrische BMW ActiveE gaan testen in het dagelijks gebruik. In totaal worden er ongeveer 1.100 units in de markt gezet.

Reithofer beschouwt Nederland als een ideale proeftuin voor deze test. “De Randstad is bijzonder geschikt voor onze vloot BMW ActiveE’s. Bovendien loopt Nederland voorop met nieuwe mobiliteitsconcepten en zijn Nederlanders zeer open minded ten aanzien van nieuwe technologieën.”

Met 7 miljoen mensen binnen een straal van 50 km heeft de Randstad het karakter van een internationale megacity (de oorspronkelijke naam van de i3 was Megacity Vehicle), vandaar dat BMW zo gefocust is op dit gebied. De overheidsstimulering van zuinige auto’s en alternatieve aandrijvingen speelt ook een belangrijke rol in deze keuze.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.