Gisteren was een historische dag in de nog korte geschiedenis van Tesla Motors. Bij het hoofdkantoor in Palo Alto, Californië, werd de eerste Model S uitgeleverd aan een ‘klant’. Steve Jurvetson, een bekende durfkapitalist in Silicon Valley en bestuurslid van Tesla, kreeg zij rode exemplaar overhandigd.

Niet alleen Jurvetson heeft de sleutel gekregen, ook CEO Elon Musk kan inmiddels genieten van zijn Model S. Van de CEO en zijn 100% elektrische sedan zijn echter nog geen beelden. Wel is er inmiddels een filmpje van de overhandiging aan Steve Jurvetson

Aangezien dit één van de eerste exemplaren is die van de band kwam rollen in de fabriek in Freemont, betreft het hier een Signature-editie. Die is voorzien van een exclusieve kleur en het 85 kWh-batterijpakket, goed voor een range van 480 km.

De eerste foto van de op kenteken gezette Model S. (via Instagram)

Met dank aan @widodh voor de tip!

Foto-cc: jurvetson


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik ben zoo jaloers! Wel mooi om te zien dat Tesla altijd heeft aangegeven in Juli 2012 te gaan uitleveren, maar nu begin Juni al de eerste auto’s de deur uit te hebben.

22 Juni gaan dus de eerste klanten hun auto ontvangen en dat moet een mooi moment zijn, het bewijs dat de Model S echt op de wegen gaat komen.

Voor de Europese reserveringshouders is het helaas nog even wachten, maar begin 2013 moet het dan zo ver zijn! Een Model S bij mij voor de deur, ik kan niet wachten!

Hoewel ik 16 nummers voor loop op Widodh gaat het mij niet anders.
Voorlopig zullen we het moeten doen met de foto’s, video’s en berichten van de Noord-Amerikaanse eigenaren.

Hoe meer EV’s op de weg hoe beter. En de Model S gaat het elektrisch rijden zeker populairder maken: mooi, erg praktisch, snel en je kunt kiezen voor een accupakket met veel range.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.