De eerste Model S die buiten de Verenigde Staten wordt verkocht zou bestemd zijn voor Europa en ja, de gelukkige eigenaar heeft zijn Signature Edition in Noorwegen in ontvangst mogen nemen.

Frederic Hauge uit Oslo is trots om de eerste Europese Model S in ontvangst te mogen nemen. Hij ziet zich als een pionier op het gebied van elektrisch rijden. Zijn Model S is de eerste EV die sinds 1989 vanuit het buitenland is geinporteerd. In de jaren ’90 reed Hauge zijn EV opzettelijk door tolpoortjes zonder te betalen. Zo protesteerde hij tegen de kosten die de Noorse overheid hem oplegde voor elektrisch rijden.

Inmiddels hoeven EV’s geen tol meer te betalen in Noorwegen, mede dankzij Hauge. Dit maakt hem waarschijnlijk extra blij met zijn 416 pk / 600 Nm, waarmee hij in 4,4 seconden naar de 100 km/u sprint en in alle comfort doorrijdt tot 210 km/u.

De levering van de Model S’en in Europa zou oorspronkelijk in het tweede kwartaal van 2013 beginnen. Nu, vier maanden later, is het dan eindelijk zo ver, maar het zal nog even duren voordat alle wagens hier zijn. Volgens het kwartaalverslag van Tesla werd de productie in het tweede kwartaal opgeschroefd. Hiervan zal een groot deel naar de Europese markt worden verscheept aan het einde van het derde kwartaal.

In gerelateerd nieuws: Tesla verkocht 5.150 Model S’en in het tweede kwartaal en overstijgt hiermee hun doel van 4.500 stuks. CEO Elon Musk verwacht dat eind 2014 een jaarcijfer van 40.000 Model S’en zeker haalbaar is. Omdat deze aantallen hoger zijn dan beursanalisten hebben verwacht, zijn gisteren de aandelen in Tesla gestegen met 14%.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Valt niet tegen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat de Tesla het zou volhouden tot uitlevering in Europa, maar ik gun het ze van harte.

Tijd voor de conventionele autobouwers om ook eens SERIEUS te beginnen met ontwikkelen van EV’s

Prachtige dag! 22 Augustus komen de eerste leveringen in Nederland en tussen 23 en 27 September ben ik aan de beurt.

Kan niet meer wachten!

De eerste staat al op NL kenteken: https://ovi.rdw.nl/default.aspx?kenteken=5ktv34

Op 07-08 zou ook de eerste Model S al zijn uitgeleverd aan Athlon in Nederland.

Twee foto’s:
* http://tesla.o.auroraobjects.eu/models-nl-aug-2013_1.jpg
* http://tesla.o.auroraobjects.eu/models-nl-aug-2013_2.jpg

@widodh,

Hoe weet jij jouw specifica datum? Ik heb een Signature performance via Athlon besteld. Nog geen datum moge ontvangen.

De foto’s die je ziet zijn bij de Tesla dealer in Eindhoven. Daar heb ik zelf in een witte performance mogen rijden. Mijn gevoel en indruk van deze auto zijn heel erg hoog. Rijdt misschien wel beter dan mijn audi a5

@jaygerlofsma: Via Lester binnen Tesla. Alleen weet ik niet of hij je dat kan vertellen aangezien Athlon de bestelling bij Tesla heeft lopen.

@widodh

Sinds gister op teslamotors een notificatie gekregen “Production Complete Your Model S Signature is being prepared for pickup or delivery.”

Weet jij, of iemand hoelang dit duurt? Ikzelf heb gelezen dat het wel 6 weken duurt.

@jaygerlofsma: Een week of 5 a 6 idd. Een DS neemt binnenkort contact met je op. Bel anders Tesla of kom even langs op teslamotorsclub.com

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.