Prins Albert II van Monaco heeft onlangs het eerste productiemodel van de Toyota Prius Plug-in Hybrid voor Europa in ontvangst genomen. De prins maakt een maand lang gebruik van de Prius Plug-in Hybrid. Bevalt de auto, dan is de kans groot dat de prins zijn huidige Prius inruilt voor een Prius Plug-in Hybrid.

“We zijn er ontzettend trots op ons eerste Europese exemplaar van de Prius Plug-in Hybrid aan prins Albert van Monaco te mogen afleveren”, aldus Didier Leroy, President en CEO van Toyota Motor Europe. “Bovendien voelen we ons vereerd dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de ambitieuze milieudoelstellingen van Monaco.”

Subsidie
Prins Albert II van Monaco is de drijvende kracht achter subsidieregelingen voor milieuvriendelijke auto’s, die het prinsdom begin dit jaar introduceerde. Kopers van een Full Hybrid-auto met een CO2-uitstoot van minder dan 60 g/km kunnen rekenen op een flinke subsidie. In Nederland is de Toyota Prius Plug-in Hybrid vanwege zijn lage CO2-uitstoot vrij van wegenbelasting en aanschafbelasting (BPM).

Privé
De Prius Plug-in Hybrid zal door prins Albert II van Monaco als privéauto gebruikt worden. De auto is voorzien van een compacte lithium-ion-batterij die volledig is op te laden in slechts 1,5 uur en waarmee het mogelijk is om een afstand van ongeveer 25 kilometer volledig elektrisch aangedreven af te leggen. Hierna neemt de Full Hybrid-motor het over. Door deze combinatie bedraagt de actieradius van de Prius Plug-in Hybrid circa 1.200 kilometer.

Oplaadpunten in Monaco
Omdat in Monaco ruim 400 publieke oplaadpunten voorhanden zijn, kan prins Albert desgewenst volledig elektrisch aangedreven door het prinsdom rijden – zonder enige schadelijke uitstoot.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nu hopen dat hij hem ook écht gaat opladen.

Ik ben echt bang dat in Nederland het gros van de PiP rijders enkel voor die 0% bijtelling gaat.

Aan de andere kant kan de PiP wel voor een flinke groei aan laadpalen zorgen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.