Nissan is blij met de 82 deelnemende auto’s aan de eerste officiële rijdersdag voor eigenaren van de LEAF. De auto’s en bestuurders kwamen naar de Space Expo voor onder andere een presentatie van Wubbo Ockels. Vervolgens vertrokken ze naar de landingsbaan op voormalig vliegveld Valkenburg, waarbij de LEAF-rijders de dag eindigden bij de eerste elektrische drive-in quiz in een vliegtuighangar.

Op zaterdagmiddag 1 december verzamelden de 82 LEAF’s en hun bestuurders zich bij de Space Expo in Noordwijk voor de meeting getiteld “LEAF the Earth”. Voormalig astronaut en hoogleraar Wubbo Ockels blikte met de LEAF-rijders vooruit op een toekomst waarin zonne-energie centraal staat. Hij stelde: ‘Zonne-energie is er in overvloed – je mag er daarom mee doen wat je zelf wilt, ook allerlei leuke dingen. Duurzaam en leuk horen bij elkaar.’ Ockels noemt dit “Happy Energy”.

Ook de tweede spreker, trendwatcher Adjiedj Bakas, vindt dat leuk en duurzaam bij elkaar horen. ‘Duurzaam betekent niet dat er dingen afgepakt moeten worden. We moeten gewoon creatiever zijn, nieuwe oplossingen bedenken.’ Bakas constateert dat innovatie altijd wint en voor verandering zorgt. ‘Het olietijdperk houdt niet op omdat de olie op is, maar omdat er alternatieven zijn.’ Innoveren is niet makkelijk, weet ook Bakas. Er zijn pioniers nodig die als eerste de stap zetten en hindernissen overwinnen. Bakas daarover: ‘Als je aarzelt, groeit je angst. Als je waagt, groeit je moed.’

Na de presentaties vertrok de complete karavaan LEAF-pioniers naar voormalig vliegveld Valkenburg. Alle auto’s hadden groene LED-lampen op het dak. Terwijl het langzaam donker werd, vormden de Nissans op de landingsbaan een honderd meter grote ster, die vanaf grote hoogte zichtbaar was, onder het mom “LEAF a Message”. Daarna reden de auto’s een hangar binnen voor de eerste elektrische drive-in quiz. De LEAF-rijders gaven antwoord op de quizvragen door de koplampen van hun auto aan of uit te zetten.

Bart van Thienen, Communications Director van Nissan Nederland blikt terug op een geslaagd evenement: ‘Met deze dag wilden we de pioniers bedanken, de eersten die kozen voor elektrisch aangedreven rijden. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers is dat prima gelukt. Daarbij is het mooi dat we 38 extra snelladers mochten aankondigen. We laten daarmee zien dat we een nieuwe, grote stap zetten in de uitrol van elektrisch rijden. Wat Nissan betreft zijn we nog maar net begonnen.’

LEAF-rijders met een laadpas van The New Motion kunnen tot en met eind mei gratis van de Nissan-snelladers gebruikmaken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.