EV studie
Nu ja, de eerste? Laten we het maar houden op de eerste succesvolle elektrische Volvo.

Vandaag is op de Shanghai Auto Show aangekondigd dat de volledig elektrisch aangedreven Volvo in China geproduceerd gaat worden. De verrassing had groter kunnen zijn. Volvo is eigendom van de Chinese autoproducent Geely en ook in China wordt ingezet op elektrisch rijden. Verder is bekend gemaakt dat de auto wordt gebouwd op het Compact Modular Architecture-platform. De elektrische Volvo komt in 2019 op de markt.

Naar aloud communistisch principe doet China nog in vijfjarenplannen. In het jongste plan van de Chinese regering wordt gestreefd naar schonere lucht. “Het komt overeen met de kernwaarden van Volvo: zorg voor het milieu, kwaliteit en veiligheid. Wij geloven dat elektrificatie het antwoord is op de vraag naar duurzame mobiliteit”, aldus Volvo-topman Hakan Samuelsson.

Het doel van Volvo is om rond 2025 een miljoen auto’s met elektrische aandrijving te verkopen. Volledig elektrische auto’s en hybrides. Van elk model moet er ook een plugin-hybride beschikbaar komen. Er komen dus veel Twin Engine-varianten en dat is niet direct een straf, die auto’s gaan behoorlijk rap vooruit. Zuinigheid en volledig elektrisch rijbereik is dan weer een tweede. Laten we hopen op accupakketten met een ruime capaciteit. Zoals in ieder geval voor de volledig elektrische Volvo is beloofd.

En de eerste volledig elektrische Volvo? Dat is natuurlijk de C30 DRIVe Electric. Die zijn tijd vooruit was, of in ieder geval werd verkocht toen de behoefte was aan elektrische auto’s haast non-existent was.

Foto: EV-studie van Volvo, die blijft vooralsnog beperkt tot het platform


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.