Op 13 september is het zover. Vanaf die dag maakt de elektrische auto zijn entree in de wereld van de lesauto’s. Rijschool Eigenwegwijs heeft hiervoor samen met de EV-voorvechters van The New Motion een Nissan Leaf ingezet.

Volgende week zal de eerste rijles in Utrecht al plaatsvinden. De elektrische Nissan is immers al omgebouwd naar lesauto met dubbele bediening en het CBR heeft haar zegen ook al uitgesproken en de vierwieler goedgekeurd als officiële lesauto. Volgens The New Motion is dit nog nooit eerder gedaan in de wereld en dus zouden ze hiermee een wereldprimeur te pakken hebben. Echter, een snelle Google search leert ons dat een rijschool in Japan ze voor is geweest en vorig jaar 20 Leaf’s in hun wagenpark heeft opgenomen.

Desalniettemin betekent dit wel een primeur voor Nederland en mag The New Motion-medewerkster en initiatiefnemer van het project Kim Taylor volgende week als eerste proberen haar rijbewijs te halen in een volledig elektrische auto.

“Bij The New Motion houden we ons dag in dag uit bezig met elektrische auto’s, maar ik heb zelf nog geen rijbewijs. Wanneer mensen voor het eerst elektrisch rijden, dan realiseren ze zich dat het gewoon helemaal klopt. Dat gevoel wil ik nu zelf wel eens gaan ervaren.”


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Maar dan les je dus met een automaat? Dan mag je dus niet in een handgeschakelde auto daarna rijden?

In dat geval zou ik mijn rijbewijs nog maar even in een ICE rijden om daarna in een EV te stappen!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.