e.Go Life
Waarvan de eerste voorserie-exemplaren nu de weg op gaan. Elektrisch rijden voor iedereen?

De meeste elektrische auto’s zijn groot en duur. Compacte elektrische auto’s hebben vaak hun eigenaardigheden. Ze zien er niet noodzakelijk heel erg aantrekkelijk uit, de accupakketten zijn soms aan de kleine kant, de bouwkwaliteit is matig of de prijs ronduit hoog.

Dat is iets waar e.Go verandering in wil brengen. De Life werd eerder al gepresenteerd door de start up uit Aken. Nu wordt er getest met voorserie-exemplaren en is het mogelijk om de auto alvast te reserveren. Daarvoor moet € 1.000 worden ingelegd. De belangrijkste concurrent is de Smart Electric Drive, maar de auto kan ook worden gezien als de spirituele opvolger van het ter ziele gegane Think.

De e.Go Life heeft een vermogen van maximaal 22 kW (30 pk) en een koppel van 110 Nm. Het accupakket heeft een capaciteit van 14,4 of 19,2 kWh. Het leeggewicht ligt iets boven de 800 kg. Geen cijfers om indruk mee te maken, maar prima waarden om voort te bewegen door stad en ommeland. Voor de snelweg is de auto minder geschikt, aangezien de topsnelheid is begrensd op 104 km/u. Hoewel daarmee alsnog prima te rijden valt op de rechterbaan.

Door de ronde koplampen en de basisvorm, heeft de Life wel wat weg van de Volkswagen Lupo. In het interieur zijn bedieningsinstrumenten van Opel terug te vinden. Dat laatste is volstrekt logisch, want geen enkele kleine fabrikant ontwerpt zoiets allemaal zelf.

Het beste nieuws zit ‘m in de prijs. De fabrikant wil de auto aanbieden voor € 15.900. Ronduit goedkoop voor een elektrische auto, voor een elektrische Smart moet een goede € 5.000 meer worden betaald. Een VW e-Up is bijna dubbel zo duur als de Life.

e.Go Life dashboard

e.Go Life interieur


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.