Deze energie-efficiënte sportauto van Nederlandse bodem is volledig elektrisch en heeft dankzij krachtige accu’s een grote actieradius. De Carice is zeer geschikt voor het op ontspannen en leuke wijze toeren op kleine wegen of door de stad.

Fabrikant Carice Cars is winnaar van de Rabobank Young Innovators Award. De Carice MK1 is een sportieve elektrische cabriolet en goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Omdat deze auto gebruik maakt van slimme technieken weegt hij maar 300kg en verbruikt hij ontzettend weinig energie. De auto is ontwikkeld in samenwerking met M-Products, een dochteronderneming van Metazet die al jarenlang actief is op het gebied van metaalproducten en toepassingen in de tuinbouwbranche. De kennis van M-Products op het gebied van constructies, structurele analyse en het gebruik van materialen, hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en productie van deze aantrekkelijke en sportieve elektrische auto.

Het uiterlijk van de auto tovert volgens de makers een glimlach van oor tot oor op ieders gezicht, de sportieve prestaties zorgen ervoor dat die glimlach er voorlopig niet meer af te poetsen is.. De officiële verkoop zal in de lente van 2014 van start gaan.

UPDATE 18-06-2014: Tijdens het Concours d’élegance op paleis Het Loo zal de Carice voor het eerst getoond worden aan het grote publiek. Wel is de auto iets zwaarder geworden en weegt nu 350 kg. Vanaf 21 juni is de EV te koop voor 22.000 euro exclusief BTW. Een kort interview met Richard Holleman, de oprichter van Carice B.V., is HIER te lezen op Autoblog.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Grappig ding. Een beetje zo’n elektrowaggie voor kinderen, maar dan in schaal 6:1 🙂

Ik vind hem wel geinig! Ben alleen benieuwd wat voor prijskaartje er aanhangt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.