De Buurtboer, leverancier van verse lokale lunchproducten aan bedrijven, duurzame leasemaatschappij MisterGreen en XP Koeriers bundelen de krachten.

Vanaf vandaag maakt de Buurtboer bij 50% van haar bezorgingen in Amsterdam gebruik van elektrisch aangedreven bestelbussen. De Buurtboer streeft ernaar om hier in 2014 volledig over te stappen op elektrisch vervoer. Voor XP Koeriers is deze samenwerking een eerste stap naar optimaal duurzaam ondernemen. Met hun nieuwe carsharing initiatief biedt MisterGreen ook de mogelijkheid om op flexibele basis elektrische bestelbussen voor kortere periodes te huren. Nikki Wiesman, mede-oprichter van de Buurtboer:

Wij hebben de ambitie om onze bedrijfsvoering optimaal duurzaam te maken. De propositie van MisterGreen, het aanbieden van 100% elektrisch vervoer, sluit daar goed bij aan. Onze samenwerking met XP Koeriers en MisterGreen is een goed voorbeeld van wat er op het gebied van duurzaamheid bereikt kan worden als ondernemingen de krachten bundelen.

Carsharing voor het MKB

Florian Minderop, mede-oprichter van MisterGreen:

Naast het fulltime gebruik van elektrische bestelbussen maken ze ook twee dagen per week gebruik van ons carsharing initiatief. De overige dagen van de week is het mogelijk voor andere bedrijven in Amsterdam om deze bestelbus te huren. De verhuur werkt op basis van een rijbundel; een tarief gebaseerd op het werkelijk aantal gereden kilometers. Op deze manier willen wij alle MKB’ers in Amsterdam de mogelijkheid bieden om ervaring op te doen met elektrisch vervoer zonder enorme investeringen te hoeven doen.

Optimaal duurzaam ondernemen

Hannah Zijlstra, directeur Sales van XP Koeriers:

Elektrisch rijden is voor de meeste koeriersbedrijven nog toekomstmuziek. Wij zijn dan ook erg trots op onze samenwerking met de Buurtboer en MisterGreen. Voor onze onderneming is het de eerste stap naar optimaal duurzaam ondernemen. We hopen onze overige partners en klanten enthousiast te maken voor het elektrisch rijden.

De Gemeente Amsterdam ondersteunt het project middels een aanschafsubsidie voor de bestelbus en de aanleg van het oplaadpunt. Met de aanleg van het openbare oplaadnetwerk in de stad maakt de gemeente het tevens makkelijker voor ondernemers, particulieren en bezoekers om elektrisch te rijden in de stad.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.