De Nederlandse prijs voor de BMW i8 is bekend. De marketingafdeling heeft echter besloten om een i8 First Edition uit te brengen, net zoals veel andere merken tegenwoordig doen, en die kost 149.000 Euro.

Helaas is deze plug-in hybride in Nederland al uitverkocht, klanten die nu nog een i8 willen bestellen zullen deze pas in 2015 in ontvangst kunnen nemen. Tegen die tijd volgt waarschijnlijk ook de “gewone” uitvoering van de BMW i8, met een wat kalere uitrusting. Deze zal hopelijk ook wat minder kosten. Klanten die al wel een i8 hebben besteld, die zullen de auto vanaf juni kunnen gaan rijden.

UPDATE: De BMW i8 wordt geleverd in de zeer rijke First Edition-uitvoering. Het uiterlijk wordt daarbij onder meer gekenmerkt door de lichtmetalen 20-inch wielen met daarachter goed zichtbare, speciale BMW i remklauwen met accenten in BMW i Blau. De koplampen, bochtverlichting, parkeerverlichting, richtingaanwijzers en derde remlicht zijn voorzien van LED-techniek. Naast alle veiligheids- en comfortvoorzieningen is de auto standaard voorzien van lederen bekleding, een zeer uitgebreid pakket online-diensten van BMW ConnectedDrive en elektrisch verwarmbare en verstelbare voorstoelen. Fraaie details zijn onder meer de matzwart lederen motorafdekking en de van krasbestendig, diep zwart keramiek gemaakte versnellingspook. In het dashboard zijn een hoogwaardig hifisysteem van Harman Kardon en het navigatiesysteem BMW Professional geïntegreerd. Navigatie- en rij-informatie is perfect zichtbaar voor de bestuurder dankzij BMW Head-up Display. De BMW i8 First Edition is zo compleet uitgerust dat alleen nog optioneel de in de binnenspiegel geïntegreerde garagedeuropener, BMW i interieurdesign ‘Halo’ en een internetabonnement te bestellen zijn. Eind 2014 is ook laserlicht als optie mogelijk.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.