De belangrijkste vragen over de BMW i3 (en BMW i in het algemeen) worden in beeld beantwoord.

We hebben er lang naar uitgekeken, maar de BMW i3 is eindelijk officieel onthuld. Laten we daarom beginnen met het promofilmpje.

promo BMW i3

Onder de paraplu van 360˚ ELECTRIC, een allround service voor e-mobiliteit, brengt BMW een aantal producten en diensten samen: van het thuis opladen en het gebruik van een gestaag groeiende infrastructuur van laadpalen onderweg, tot de geïntegreerde navigatie en de mogelijkheid met BMW Add-on Mobility conventioneel aangedreven auto’s te gebruiken voor vakantieritten.

Hoe groen is de BMW i3?

duurzaam bmw i3

Naast het feit dat er geen (directe) uitlaatgassen worden uitgestoten, werkt BMW ook met duurzame technologieën en handelt met oog op het milieu. Tijdens de productie van BMW i voertuigen wordt er minder – 100% duurzame – energie en water verbruikt. Daarnaast worden er zo veel mogelijk duurzame natuurlijke materialen verwerkt.

Hoe kan ik een BMW i3 bezitten?

bezit bmw i3

Geen wegenbelasting, geen bijtelling en goedkoop “tanken” maken de i3 tot een goedkope auto om te rijden. Naast het zakelijk of privé leasen van de i3 zijn er ook mogelijkheden tot financiering. Voor BMW eFinance betaalt u het aankoopbedrag, of een deel hiervan, in vaste maandelijkse termijnen terug. BMW ePlan is een flexibele autofinanciering met een variabele rente en variabele looptijd. In tegenstelling tot andere financieringsvormen lost u met BMW ePlan af tot het openstaande saldo ongeveer gelijk is aan de gegarandeerde inruilwaarde.

De i3 wordt zowel online als bij speciale BMW i Agents verkocht.

Wie verzorgt het onderhoud?

onderhoud bmw i3

Mocht u onderweg hulp nodig hebben, dan kunt u een beroep doen op de Mobile Service en BMW i Mobile Care. Als uw hoog-voltage lithium-ionaccu leeg is komen zij u zelfs halen en brengen u naar de dichtstbijzijnde laadpaal om weer verder te laden. De garantietermijn van de lithium-ion-accu bedraagt acht jaar of 100.000 kilometer.

Gebeurd er iets met uw i3, dan is er de BMW eCover verzekering met een veel omvattende dekking, een interessante premie en herstel door een daarvoor geautoriseerde reparateur bij schade. Bij eventuele schade rijdt u gewoon verder in een vervangende auto.

Hoe werkt het laden?

laden bmw i3

Met de BMW i Wallbox kan de accu thuis in 6 uur volledig worden opladen. Onderweg kan het navigatiesysteem u helpen om een laadstation te vinden. Met de mobiliteitsdienst ChargeNow, inclusief laadpas, wordt het gebruik van openbare laadstations van verschillende aanbieders versnelt en vereenvoudigt. Voor langere afstanden is het mogelijk om gebruik te maken van een conventionele BMW. Ook als de i3 voor onderhoud in de garage staat, wordt er desgewenst vervangend vervoer geregeld.

Rijdt de BMW i3 als een BMW?

rijden bmw i3

De performance en kwaliteit zijn als we van een BMW mogen verwachten. Ondanks de lichtgewicht constructie is er volop aandacht besteed aan veiligheid. Echter, om te weten te komen hoe de i3 rijdt gaat er niets boven een proefrit.

Hoe ver komt mijn BMW i3?

range bmw i3

Met een volle accu is de BMW i3 in staat een afstand van 130 tot 160 kilometer af te leggen. In de energiebesparende ECO PRO-modus wordt de actieradius met zo’n 20 kilometer vergroot en in ECO PRO+ zelfs 40 kilometer. De BMW i3 is optioneel leverbaar met een range-extender die uitsluitend is bedoeld om de accu op te laden. De 650 cc tweecilinder benzinemotor van 25 kW (34 pk), die bovenop de elektromotor wordt gemonteerd, vergroot de actieradius tot zo’n 300 kilometer.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

zal me benieuwen wat voor aandeel dit zal afsnoepen van ICE en wie deze gaan rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.