De Markthal in Rotterdam
Gisteravond vond in Berlijn de European Parking Awards plaats. Een tweejaarlijks terugkerend event waar kritisch wordt gekeken naar de beste en gebruikersvriendelijkste parkeergelegenheden in Europa. Rotterdam kreeg dit jaar de eer om de prijs in ontvangst te nemen.

De vorig jaar geopende Markthal in Rotterdam heeft reeds een hoop media aandacht gekregen. Iets minder spannend is misschien wel de parkeergarage. Toch kreeg deze garage van Interparking op het European Parking Awards (EPA) in Berlijn de hoofdprijs voor beste nieuwe parkeergarage. De vakjury keek onder meer naar de locatie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van de parkeergarage.

Ook wordt gekeken naar de extraatjes die geboden worden. Zo krijg je als je een in bezit bent van een milieuvriendelijke auto 0,20 eurocent korting op het doordeweekse uurtarief van 1,50 euro en het uurtarief van 1,70 euro voor het weekend. De auto’s die de stempel ‘milieuvriendelijk’ krijgen zijn elektrische automobielen en auto’s met energielabel A.

Een markant detail is dat de prijs in ontvangst nemen niet kosteloos gaat. Een plaquette met de onderscheiding van de EPA erop kost de parkeergarage 200 euro.

Met de nieuwste onderscheiding van de EPA voor Rotterdam telt Nederland nu 22 award-winnende parkeergarages. Andere winnaars van voorgaande edities was onder andere de parkeergarage van het VU Medisch Centrum in Amsterdam en de AZN parkeergarage in Nieuwegein.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Prachtig hoor: parkeergarages met enkele laadstations. Leuk hoor 20 cent korting voor een A-label auto.

Maar geef mij maar een parkeervak met een decimetertje meer breedte. En tegen een fatsoenlijk tarief, want of de Gemeentes nu de prijzen dicteren of de Q-parks van deze wereld, de gehanteerde tarieven staan buiten elke proportie!

Nu we het toch over centjes hebben. We hoeven geen meelij te hebben met genoemde parkeergarage vanwege die € 200 voor een mooie plaquette aan de gevel. Die plaquette an sich is vast wel weer een aanleiding om het uurtarief met 2 kwartjes op te hogen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.