Een volledig elektrische stads-Audi met een range van 200 km. Ja, het zit eraan te komen. Met de A2 Concept laat Audi duidelijk zien dat ze de i3 van BMW concurrentie gaan bieden.

De Audi A2 is een 3.8 meter lange vierzitter waarbij een elektromotor verantwoordelijk is voor de aandrijving. Deze levert een continue vermogen van 81 pk en heeft een piekvermogen van 116 paardenkrachten. Het maximale koppel is 270 Nm. Hiermee sprint de conceptuele Audi in 9.3 seconden naar de honderd en bij 150 km/u grijpt de begrenzer in. Volgens Audi kan je met een volle set accu’s zo’n 200 kilometer ver komen en het opladen zou 4 uur duren. De capaciteit van het accupakket is 31 kWh en deze is ondergebracht in de sandwichvloer.

Audi heeft nu een video vrijgegeven van de A2 Concept waarin de auto op een driedimensionale wijze wordt geprojecteerd en het onderhuidse wordt uitgelicht. Te zien is dat Audi gebruik maakt van steer by wire en brake by wire, een techniek waarbij er geen fysieke verbinding is tussen de rempedalen/remmen en stuur/wielen. Ook zien we dat de Audi draadloos wordt opgeladen. Een oplaadfunctie waar merken als Mercedes, Nissan en Mitsubishi eveneens heil in zien.

Bekijk de video op Autojunk.nl.

Meer foto’s van de deels uit aluminium opgetrokken Audi A2 Concept staan hier.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.