Tesla Model S
De Tesla Model S is inmiddels uitgegroeid tot wellicht de meest favoriete elektrische auto van Nederland. Maar in welke kleur zien we de groene rakker het vaakst?

Net als reguliere auto’s kiezen ook Model S-rijders voor de wat saaiere kleuren. Je ziet de elektrische sedan het vaakst in een grijze of zwarte kleur rijden. Ook donkerblauw is populair. Van het beschikbare kleurenpallet is rood zo’n beetje de meest felle populaire kleur. Opvallende kleuren als geel of lichtgroen kunnen officieel niet besteld worden bij Tesla. De top 10, inclusief de aantallen, check je in het lijstje hieronder.

KleurAantal
1. Grijs1590
2. Zwart1560
3. Blauw951
4. Wit529
5. Rood401
6. Bruin144
7. Groen126
8. Geel1
9. Oranje1
10. Paars1

Bron: VWE Trendweb, foto via Autojunk


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bijzondere informatie van VWE Trendweb. Titanium is toch echt een extreem populaire kleur in Nederland waarvan je er tijdens een wandeling in Amsterdam al gauw 20 van telt.

@stekker: Titanium is natuurlijk gewoon grijs. Je bent van het vrouwelijk geslacht zeker: http://beyondblindfold.com/wp-content/uploads/2016/03/Differences-Between-Men-and-Women-9.jpg . 😉

@Citrofiel: Titanium is titanium en grijs is grijs. Als je een stuk schrijft over de specifieke kleuren van een specifieke auto die slechts 12 kleuren heeft gekend dan lijkt het mij meer dan normaal dat juist die kleuren worden onderscheiden. En nee, ik heb een stekker 😉

@stekker: We kunnen hier als Groen7, noch de VWE Trendweb, niets aan onderscheiden, aangezien de RDW auto’s registreert op een primaire kleur. Zoals @Citrofiel al aangeeft is titanium in dit geval gewoon grijs. Een auto in turqoise wordt aangeduid als groen etc.

Ander voorbeeld: Ferrari heeft de kleuren Dino, Scuderia, Corsa, Mugello en Fiorano in haar gamma. Dit valt allemaal onder één registratiekleur: rood.

@RubenPriest: Geen probleem, hoop dat jullie zelf wel het verschil tussen grijs, zilver en titanium kunnen zien.

@Citrofiel: nog wat meer als je ook kleuraanpassingen meetelt maar you get the point

Die paarse Tesla is wel echt dik!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.