Chevrolet Volt Accu's in een doosje
Op GM’s Milford Proving Grounds worden nog te presenteren auto’s aan allerhande tests onderworpen. Om te voorkomen dat bij een stroomstoring de werkzaamheden teniet gedaan worden, worden oude Chevrolet Volt-accu’s gebruikt als back-up.

Als accu’s niet meer geschikt zijn voor gebruik in auto’s, dan zijn ze nog goed voor zo’n 80 procent van hun oorspronkelijke capaciteit, aldus Pablo Valencia, senior manager of battery life cycle management bij General Motors (echt waar!). Dat maakt ze nog steeds prima geschikt voor andere doeleinden, zoals GM zelf ook laat zien.

Zij hebben in een container vijf oude Chevrolet Volt-accu’s samengebracht. Deze worden opgeladen met zonne- en windenergie, waarbij de overtollige energie wordt teruggegeven aan het net. Mocht de stroom uitvallen, dan zijn deze vijf accu’s genoeg om het kantoorgebouw met datacenter zo’n vier uur draaiende te houden.

Op Milford Proving Grounds test General Motors zoals gezegd hun nieuwe modellen. Onlangs nog gaf het concern een video vrij waarin ze laten zien hoe de volledig elektrische Bolt, het nog te presenteren broertje van de Volt, op dat complex aan de nodige tests wordt onderworpen.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.