Twee maanden geleden maakte het Letse bedrijf Dartz plannen voor de Mojo bekend. Een voertuig dat iets wegheeft van een buggy en plaats biedt aan twee personen. Tegelijkertijd werd duidelijk dat ze van plan zijn een elektrische variant uit te brengen: de Jo-Mojo.

Dartz werd een aantal jaren geleden wereldberoemd met gepantserde bolides uit hun modellengamma. Deze zouden worden voorzien van walvispenisleer in het interieur, maar na veel protesten van dierenorganisaties en onder meer Pamela Anderson zag men hier vanaf. De Mojo is een compleet andere richting en zal worden aangedreven door een Yamagha V-Max-motorblok. Verder specificaties zijn hierover nog niet bekend gemaakt.

De daarvan afgeleide Jo-Mojo wordt compleet verbrandingsmotorloos en krijgt tevens zonnepanelen om de accu bij te laden. De concepten zullen op de 2012-editie van het Top Marques-event in Monaco worden onthuld.

In de video is te zien dat Dartz een ingenieus systeem toepast om het zitgedeelte af te sluiten waarbij de rolbeugel en de stoelen inklappen. Bekijk het filmpje op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuk concept, maar wel een beetje Dartz-onwaardig.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.