Een ZOE van We Drive Solar
Meer zonnepanelen, meer elektrisch rijden.

Er zijn legio manieren om de CO2-uitstoot te doen dalen. De stad Utrecht is alvast goed bezig, want in 2015 was de CO2-uitstoot er 8 % lager dan in 2010. Bedrijven worden gestimuleerd om energiebesparende maatregelen te nemen, wat zorgt voor een beperking van 10 % van de CO2-uitstoot. Verder is de gemeente actief bezig met het controleren van de milieunormen.

Ook elektrisch rijden is een zaak van belang. In 2016 waren er in de stad 893 oplaadpunten te vinden, daarmee neemt Utrecht landelijk plek vier in. Er reden 4.761 elektrische voertuigen in hetzelfde jaar. Een aantal dat helaas niet gespecificeerd wordt. Als het alleen om volledig elektrische personenauto’s zou gaan, dan zou dat betekenen dat een derde van alle ev’s in Nederland in Utrecht rondrijdt.

Energietransitieprogramma We Drive Solar, heeft deel-ZOE’s rijden. Ook Tesla maakt het binnenkort mogelijk om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie. Elektrisch rijden heeft de toekomst. Zeker in Utrecht. Oslo is de onbetwiste ev-hoofdstad, maar daarna volgt Utrecht. In steden als Amsterdam, Shanghai, Beijing, Parijs en Londen is elektrisch rijden vooralsnog minder populair.

Zonnepanelen zijn er ook genoeg te vinden in Utrecht. In totaal wordt er voor 17 megawattpiek aan zonne-energie opgewekt, dat is genoeg stroom voor 6.000 huizen. Van alle huizen in Utrecht heeft 4,5 % zonnepanelen.

Foto: een ZOE van We Drive Solar in de Ecowijk in Houten, via Twitter


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.