Mercedes-Benz maakt eveneens vaart.

Sneller dan verwacht is elektrische aandrijving meer dan relevant. Hoofd technische ontwikkeling Markus Schäfer stelt dat Mercedes wel eens volledig zou kunnen overschakelen op elektrische aandrijving. Tegelijk wordt aangetekend dat er nog enige onzekerheid is.

Wat staat te gebeuren hangt samen met de Euro 7-uitstootnorm die vanaf 2025 van kracht wordt. Die lijken dusdanig streng uit te pakken, dat verbrandingsmotoren eenvoudigweg te vervuilend zijn om aan de norm te voldoen. Als vanzelf wordt het elektrische aandrijving in plaats van amechtige deels-fossiele aandrijflijnen. Hoe dan ook kunnen alsnog de nodige ev’s worden verwacht.

Qua technologie moet een elektrische Mercedes in ieder geval geen wezenlijke nadelen bieden. Het is de bedoeling dat de aanstaande Mercedes-Benz EQS nieuwe standaarden zet; zowel het rijbereik en als de laadsnelheid zullen boven iedere vorm van twijfel verheven zijn.

Mercedes wil zoveel mogelijk componenten voor de elektrische auto’s zelf produceren. Behalve dan de accu’s, die bij leveranciers in Azië worden ingekocht. (Via: ecomento.de)

Beeld: Mercedes-Benz EQS concept


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.