Mercedes
Managers van Daimler stappen over op elektrisch aangedreven dienstauto’s. Daarnaast doet het concern ook nog een extra duurzame investering.

Het gaat hier om 30 miljoen euro voor de uitbreiding van de oplaadmogelijkheden op veel locaties van de onderneming. Hiervan profiteren ook de medewerkers die gebruik maken van het groeiend aanbod aan auto’s met een alternatieve aandrijving.

De regeling geldt voor het hoger management van het concern en richt zich op plug-in hybrids. De huidige vloot plug-in hybrides bestaat uit de S 500 e als Limousine, de C 350 e als Limousine, Estate en verlengde versie, de GLE 500 e 4MATIC, de GLC 350 e 4MATIC en de nieuwe E 350 e Limousine. Sinds april 2015 nemen al diverse managers met de volledig elektrisch aangedreven B 250 e deel aan een pilotproject in Stuttgart en omgeving.

Daimler heeft in Stuttgart en omgeving 556 oplaadpunten voor zijn medewerkers geïnstalleerd. Het concern gaat in de komende maanden de infrastructuur voor het opladen op diverse bedrijfslocaties verder uitbreiden.

Alle medewerkers van Daimler AG kunnen profiteren van het steeds groeiende e-Mobility-aanbod aan volledig elektrisch aangedreven auto’s. Met het onderzoeksproject ‘charge@work’ werd in oktober 2013 een begin gemaakt met het aanbieden van elektrovoertuigen voor zakelijk en privégebruik door het personeel en het opzetten van een eigen infrastructuur voor het opladen. Uit het wagenpark van het concern kunnen personeelsleden sindsdien op de bedrijfslocaties Möhringen, Untertürkheim en Sindelfingen voor een weekend, een week of een maand een Smart Fortwo Electric Drive huren. De afstand die de medewerkers in de eerste anderhalf jaar hebben afgelegd, komt overeen met 40 keer een reis om de wereld.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.