Mercedes eActros
Er is een bedrijfswagenbeurs gaande in Duitsland, de IAA Commercial Vehicles in Hannover. Dat is merkbaar. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz komt met veel nieuws.

Klaar voor de toekomst, want ook bij bedrijfswagens en vrachtwagens wordt elektrische aandrijving gemeengoed. Dat de bestelwagenreeks van Mercedes wordt geĆ«lektrificeerd was al bekend, maar ook vrachtwagens en bussen vormen geen uitzondering. Allereerst wordt er geĆÆnvesteerd in Proterra, een Amerikaanse bouwer van elektrische bussen. Daimler was leider van de investeringsronde, die in totaal 133 miljoen euro (155 miljoen dollar) heeft opgeleverd. Het is de hoop van Daimler om techniek die is ontwikkeld door Proterra ook bij de eigen merken te kunnen toepassen, bouwer van schoolbussen Thomas Built Buses bijvoorbeeld.

Ook is er een aantal elektrische Mercedessen op groot rijbewijs leverbaar. De Mercedes eActros is een elektrische vrachtwagen die nu door de eerste bedrijven wordt getest, de productie moet in 2021 van start gaan. De Mercedes eCitaro is een bus, met een totale accucapaciteit van 243 kWh en ruimte voor 88 passagiers. Binnen enkele jaren wordt ook een versie met een brandstofcel verwacht. Wat lichter vervoer is er in de vorm van de Fuso eCanter, die niettemin leverbaar is met een vrij fors accupakket van 82,8 kWh. Ook dit Japanse merk hoort bij Daimler.

Al met al neemt Daimler elektrisch rijden, maar ook waterstoftechniek, serieus en heeft het een groot aanbod, zodat binnen een paar jaar een aanzienlijke bijdrage kan worden geleverd aan verduurzaming van het (stedelijke) transport.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.