Jooley - de bus met de lange naam - schoolbus
Bussen worden elektrisch en de schoolbus is daarvan niet uitgezonderd. De dagelijkse schoolrun kan prima elektrisch worden gedaan.

Autoconcern Daimler is vast van plan om groots in te zetten met elektrisch rijden. Mercedes komt met veel auto’s met een elektrische aandrijflijn, bijvoorbeeld onder het sub-label EQ. De Smart is in Amerika al volledig elektrisch en ook het vrachtvervoer elektrificeert. Zo wordt de Fuso eCanter op bescheiden schaal in productie genomen.

Aan die reeks elektrische vervoersmiddelen wordt nu een elektrische schoolbus toegevoegd. Even geel als Amerikaans kindervervoer. De schoolbus zal worden geproduceerd door Daimler-dochter Thomas Built Buses. Vanaf 2019 zal de Saf-T-Liner-C2 Electric Bus of kortweg Jouley op de weg te zien zijn. Er kunnen 81 kinderen mee. Het accupakket heeft een capaciteit van 160 kWh, daarmee valt 160 km ver te komen. Dat moet ruim voldoende zijn voor de gemiddelde rit.

Thomas Built Buses bestaat sinds 1916 and behoord tot de grote fabrikanten van schoolbussen. Ook bij bedrijven als Trans Tech Bus en Blue Bird zijn elektrische schoolbussen te koop.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Jammer dat het zo’n klassiek design is. Voor een elektrische schoolbus hadden ze toch eens een ontwerper kunnen vragen om het ding een futuristische look te geven. Zouden de kids zeker niet erg gevonden hebben…

Zo’n “bus” is gewoon een vrachtwagenchassis met een soort treinwagon er bovenop. Zo bouwden ze die dingen 50 jaar geleden ook al.

Onlangs heb ik een ritje mogen meemaken in zo’n bus, wat me nu nog bijstaat is de ongelooflijke stank die dat ding produceerde. Verder kon ik maar één klein noodluikje ontdekken…

Het kan nog zo retro zijn, van mij mogen die dingen afgevoerd worden.

Goed dus van de elektrische aandrijving, zonde dat het in zo’n ouderwets voertuig gestopt wordt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.