Daimler integreert elektrische auto's bij rijlessen
Je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen.

Volgens Daimler AG is elektrische mobiliteit iets dat je kunt leren. Juist daarom heeft het concern vijf rijscholen in en rond Stuttgart uitgekozen om EV’s middels een pilot een integraal onderdeel van de cursus te maken. Daarbij wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het elektrisch rijden, om de leerling op die manier vertrouwd te maken met dergelijke auto’s. Inderdaad, zoals dat hier in Nederland ook al een paar jaar mogelijk is.

Natuurlijk is dat niet het enige doel van de training, want de Duitsers willen op deze manier de jonge automobilist in een vroeg stadium enthousiast maken voor EV’s. Ook zijn elektrische auto’s wat makkelijker te bedienen wegens het gebrek aan een versnellingsbak, zodat beginnelingen zich van begin af aan op het verkeer kunnen focussen.

Cursisten zullen na het traject zowel een B-rijbewijs als een eDriverLicense ontvangen. Voor dat laatste wordt aparte theorieles gegeven die ook de techniek onder de loep neemt. Bij het praktijkgedeelte wordt gebruikgemaakt van 10 Mercedes B-klasse Electric Drive’s.

Klinkt als een slim initiatief van Daimler, al vragen we ons af in hoeverre jonge mensen uiteindelijk voor een elektrische auto zullen kiezen. Dat zal veelal van het eventuele leasebudget afhangen en gezien de prijs van EV’s achten we de kans gering dat jonge automobilisten een elektrische B-klasse (vanaf €40k) of Leaf van de baas mogen kiezen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.